World Chocolate Masters
Contact
Log in
Home » National preselections » Netherlands

Netherlands

Preselecties

De 6e editie van de Cacao Barry World Chocolate Masters
Op maandag 2 maart 2015 vindt de Nederlandse preselectie plaats van de 6e editie van de wereldwijde World Chococlate Masters-competitie. Tijdens deze voorronde nemen top patissiers, horeca chefs, chocolatiers en andere professionele chocoladeverwerkers het tegen elkaar op. Een gerenommeerde jury beoordeelt alle creaties op presentatie, smaak, technische aspecten en creativiteit. De winnaar wordt bekroond met de titel “Dutch Chocolate Master 2015” én wint een ticket naar de grootse internationale finale in Parijs!

Nederlandse succesverhalen
De vorige edities, WCM 2011 & 2013, werden gedomineerd door Nederlandse deelnemers Frank Haasnoot en Marike van Beurden. Frank sleepte  in 2011 de World Chocolate Master trofee en een prijzenpakket van €25.000,- in de wacht. Ook Marike veroverde in 2013 een plek op het podium en eindigde op de tweede plaats. Beiden verrasten de chocoladewereld met mysterieuze sculpturen en fantastische smaakcombinaties.

Het thema
Zowel de landelijke preselectie als de finale zullen in het teken van de natuur staan “Inspiration from Nature”. De natuur bewijst een sterke bron te zijn voor zintuiglijke inspiratie. Of het nu de kleuren zijn, de smaken, de geluiden, de oceaan of het veranderen van seizoenen, de natuur is overal en beïnvloedt onze stemmingen. Daarnaast willen we ook steeds meer pure, authentieke en hoogwaardige ingrediënten. Voedsel is meer dan alleen maar voedsel, het vertelt een verhaal waarvan steeds meer mensen willen dat het verteld wordt.

Deelname
Door deel te nemen aan deze wedstrijd krijgt u een unieke kans om uzelf (inter)nationaal op de kaart te zetten. U doet niet alleen een onvergetelijke ervaring op, maar krijgt ook erkenning van de top van de culinaire wereld! Bovendien biedt uw deelname een optimale gelegenheid uzelf te profileren naar de internationale media van zowel de consumenten- als de vakpers.

Inschrijven is mogelijk tot 15 september 2014. Aan de hand van de ontvangen inschrijvingen zal een vakkundige jury op basis van professionele kennis, vaardigheden, ervaringen en creativiteit een selectie van kandidaten maken.